'E-činjenice' - 'E-činjenice' su niz članaka na webu isključivo namijenjenih radnicima, poslodavcima i stručnjacima za sigurnost i zdravlje na radu. Njihov cilj je da daju usmjeren i praktičan pregled specifičnih tema vezanih za sigurnost i zdravlje na radu.
Izvor: Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu
- E-činjenica 76: Blagostanje na radu: stvaranje pozitivnog radnog okruženja
- E-činjenica 75: Opasne tvari i uspješna komunikacija na radnom mjestu
- E-činjenica 74: Nanomaterijali u poslu održavanja: strukovni rizici i prevencija
- E-činjenica 73: Nanomaterijali u zdravstvenom sektoru: strukovni rizici i prevencija
- E-činjenica 72: Alati za upravljanje nanomaterijalima na radnom mjestu i prevencijske mjere
- E-činjenica 71: Identifikacija opasnosti-kontrolni popis: pitanja o zaštiti na radu i zdravstvo vezana uz zelenu gradnju
- E-činjenica 70: Zaštita na radu_pitanja vezana uz zelenu gradnju
- E-činjenica 69: Kontrolni popis mogućih rizika: Osh rizici i prijave malih izvora solarne energije
- E-činjenica 68: Osh i prijave malih izvora solarne energije
- E-činjenica 67: Održavanje i opasnie tvari - Održavanje u kemijskoj industriji
- E-činjenica 66: Održavanje i opasne tvari
- E-činjenica 65: Motivacija poslodavca za održavanjem zdrave radne okoline - pregled literature
- E-činjenica 64: Motivacija radnika za održavanjem zdrave radne okoline - pregled literature
- E-činjenica 63: Nabava usluge održavanja i zaštita zdravlja i sigurnosti na radu
- E-činjenica 62: Sigurnost održavanja - Rad s izvođačima i podizvođačima
- E-činjenica 61: Duhan: savjeti za poslodavce o stvaranju radnog okruženja bez dima
- E-činjenica 60: Duhan: savjeti za nepušače o zdravstvenim učincima
- E-činjenica 59: Duhan: savjeti za pušače o zdravstvenim učincima
- E-činjenica 58: Zaštita na radu i vodstvo: Alati i Setovi
- E-činjenica 57: Obiteljski problemi i rad -životni balans
- E-činjenica 56: Održavanje i sigurnost na cesti u vezi s radom
- E-činjenica 55: Sigurno održavanje ribarskih brodova
- E-činjenica 54: Sigurno održavanje prijenosnih alata u graditeljstvu
- E-činjenica 53: Procjena rizika bioloških agensa
- E-činjenica 52: Sigurnost u održavanju -proizvodnja hrane i pića
- E-činjenica 51: Upravljanje psihosocijalnim rizicima kod radnika zaduženih za poslove čišćenja
- E-činjenica 50: Cost-benefit-analiza ekonomskih poticaja na nacionalnoj razini
- E-činjenica 49: Sigurnost u održavanju - rudarstvo
- E-činjenica 48: Sigurnost u održavanju - Azbest u održavanju zgrada
- E-činjenica 47: Promicanje zdravlja u sektoru cestovnog prometa
- E-činjenica 46: Promicanje mentalnog zdravlja u zdravstvenom sektoru
- E-činjenica 45: Popis za provjeru i sprječavanje nepravilnog sjedenja
- E-činjenica 44: Popis za prevenciju rizika od manualnog rukovanja
- E-činjenica 43: Popis za sprečavanje WRULDs
- E-činjenica 42: Kontrolni popis za sprečavanje oštećenja donjih ekstremiteta
- E-činjenica 41: Sredstva za čišćenje i opasne tvari
- E-činjenica 40: Procjena rizika ozljede na radu
- E-činjenica 39: Sredstva za čišćenje i mišićno-koštani poremećaji
- E-činjenica 38: Radna oprema, pomagala i osoblje službe za čišćenje
- E-činjenica 37: Okliznuća, ispadi, padovi i čišćenje
- E-činjenica 36: Sprječavanje nesreća i zdravstvenih tegoba za čistače
- E-činjenica 35: Procjena rizika za njegu radnika
- E-činjenica 34: Procjena rizika za frizere
- E-činjenica 33: Procjena rizika za radnike na daljinu
- E-činjenica 32: Najčešće pogreške u procesu procjene rizika
- E-činjenica 31: Prevencija stresa na radnom mjestu u sektoru obrazovanja
- E-činjenica 30: Sigurnost na radu i zdravlje u sektoru tekstila
- E-činjenica 29: Sigurnost na radu i zdravlje u Europskoj šumarskoj industriji
- E-činjenica 28: Tehnike za ophođenje sa pacijentima u svrhu sprječavanja koštano-mišićnih poremećaja (MSD) u zdravstvu
- E-činjenica 27: Toplina zraka okoline u HoReCa
- E-činjenica 26: Opasne tvari u HoReCa
- E-činjenica 25: Upravljanje psihosocijalnim rizicima u HoReCa
- E-činjenica 24: Mišićno-koštani poremećaji (lista) u HoReCa
- E-činjenica 23: Dobra praksa: Prevencija nesreća u HoReCa
- E-činjenica 22: Sigurnosni i zdravstveni rizici u HoReCa
- E-činjenica 21: Uvod u sektor HORECA
- E-činjenica 20: Podsjetnik za prevenciju nesreća u laboratorijima
- E-činjenica 19: Prevencija rizika vibracija u građevinskom sektoru
- E-činjenica 18: Procjena rizika u zdravstvu
- E-činjenica 17: Prevencija poremećaja funkcije vrata i gornjih ekstremiteta na poslovima izgradnje (WRULDs)
- E-činjenica 16: Opasnosti i rizici poremećaja vrata i gornjih ekstremiteta kao profesionalna deformacija (WRULDs)
- E-činjenica 15: Rad - povezani mišićno-koštani poremećaji (lista) i tempo rada
- E-činjenica 14: Opasnosti i rizici povezani s manualnim rukovanjem na radnom mjestu
- E-činjenica 13: Radna Ergonomija
- E-činjenica 12: Poslovi vezani uz mišićno-koštane poremećaje u službi i maloprodajnim sektorima
- E-činjenica 11: Europski zakonski uvjeti koji se odnose na rad u vezi s koštano-mišićnih poremećaja (MSD)
- E-činjenica 10: Rad vezan uz mišićno-koštane poremećaje (lista) u obrazovanju
- E-činjenica 9: Rad vezani uz mišićno-koštane poremećaje (MSD): uvod
- E-činjenica 8: Statistički prikaz zdravlja i sigurnosti na radu mladih radnika
- E-činjenica 7: Predstavnici sigurnosti radnika i zaštite mladih radnika
- E-činjenica 6: Sheme radnog iskustva: savjeti za nastavnike o zdravlju i sigurnosti
- E-činjenica 5: Opasnosti i rizici u obavljanju trgovine na malo: savjet za mlade radnike
- E-činjenica 4: Buka - savjet za mlade radnike
- E-činjenica 3: Zaštita djece i mladih na farmama: Savjeti za poljoprivrednike
- E-činjenica 2: Sprječavanje prometnih nezgoda u izgradnji
- E-činjenica 1: Mišićno- koštani poremećaji u izgradnji