Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Pravilnik, postupovnik za alkohol

21.3.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

Pitanje:

Zanima me što bi sve kao trgovačaka tvrtka trebali posjedovati vezano za zabranu i kontrolu alkohola u tvrtki. Postoji li neki predložak za izradu potrebne dokumentacije (pravilnik, postupovnik) te ukoliko postoji da li ga možemo sami popuniti ili postoje posebnosti zbog kojih bi trebali angažirati firmu koja se bavi zaštitom na radu?

Odgovor:

Prema članku 58. Zakona o zaštiti na radu (N.N.br. 71/14, 118/14, 154/14, 94/18, 96/18) radnik u vrijeme rada ne smije biti pod utjecajem alkohola i drugih sredstava ovisnosti niti ih smije unositi na mjesto rada.

Poslodavac je obvezan provoditi zabranu zlouporabe alkoholnih pića i sredstava ovisnosti na mjestu rada prikladnim mjerama. Između ostaloga poslodavac treba pisano utvrditi postupak provjere je li radnik pod utjecajem alkohola ili drugih sredstava ovisnosti (provođenje postupka uz pristanak radnika, način provjere, vrsta testa ili aparata, način bilježenja i potvrđivanja rezultata, postupanje u slučaju odbijanja radnika da pristupi provjeri) i učinkovito provoditi utvrđeni postupak.

Smatrat se da je radnik pod utjecajem alkohola ako u krvi ima alkohola više od 0,0 g/kg, odnosno više od 0,0 miligrama u litri izdahnutog zraka, odnosno u krvi ima višu koncentraciju alkohola od koncentracije dozvoljene procjenom rizika poslova koje taj radnik obavlja.

Provjera da li je radnik pod utjecajem alkohola ili drugih sredstava ovisnosti obavlja se alkometrom ili drugim prikladnim uređajem, postupkom ili sredstvom. Ako radnik odbije pristupiti provjeri, smatra se da je pod utjecajem alkohola ili drugih sredstava ovisnosti. Poslodavac je obvezan udaljiti s mjesta rada radnika koji je pod utjecajem alkohola ili drugih sredstava ovisnosti sve dok je pod

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: