Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Pravilnik o provođenju alkotestiranja i utvrđivanja prisutnosti drugih sredstava ovisnosti

19.8.2016, , Izvor: Verlag Dashöfer

Temeljem članaka 58. i 59. Zakona o zaštiti na radu (NN 71/14, 118/14 i 154/14), poslodavac TVRTKA d.o.o. dana ___________2016., donosi:

Pravilnik o provođenju alkotestiranja i utvrđivanja prisutnosti

drugih sredstava ovisnosti (opojnih droga i psihotropnih tvari)

Članak 1.

Ovim Pravilnikom uređuje se postupak za provođenje alkotestiranja i utvrđivanja prisutnosti drugih sredstava ovisnosti (opojnih droga i psihotropnih tvari) u TVRTCI d.o.o. (dalje u tekstu: Poslodavac).

Svrha ovog Pravilnika je poduzimanje zakonom propisanih mjera zaštite imovine i radnika Poslodavca, te otkrivanje i suzbijanje pojave alkoholizma i pojave ovisnosti o opojnim drogama i psihotropnim tvarima kod Poslodavca.

Članak 2.

Alkotestiranje provode radnici koje posebnom Odlukom odredi Poslodavac, uz njihovo obvezno osposobljavanje za postupak alkotestiranja kod nadležne stručne ustanove.

Odluku iz st. 1. ovog članka, Poslodavac će donijeti u roku od 30 dana od donošenja ovog Pravilnika.

Testiranje na opojne droge i psihotropne tvari provode ovlaštene zdravstvene ustanove, temeljem ugovornog odnosa između Poslodavca i zdravstvene ustanove.

Članak 3.

Alkotestiranje se obavlja u pravilu na radnome mjestu radnika za kojeg se sumnja da je pod utjecajem alkohola.

U iznimnim slučajevima, postupak alkotestiranja radnika provodi se na najbližem mjestu na kojem se nalazi alkometar i osposobljeni radnik za alkotestiranje.

Alkotestanje može biti i nenajavljeno, u tijeku cijeloga radnog vremena, svakog radnog dana i u bilo kojoj radnoj sredini.

Postupak alkotestiranja se obavlja obvezno u nazočnosti neposrednog rukovoditelja ili osobe koja ga zamjenjuje u njegovoj odsutnosti.

Ukoliko je postupku alkotestiranja nazočna osoba koja zamjenjuje neposrednog rukovoditelja, tada postupku mora biti nazočan i povjerenik radnika za zaštitu na radu.

Članak 4.

Provedbu postupka alkotestiranja u organizacijskoj jedinici koja nema osposobljenog radnika ili isti trenutno nije nazočan, može obaviti osposobljeni radnik za alkotestiranje iz druge organizacijske jedinice.

Zahtjev za provedbu radnji iz prethodnog stavka podnosi usmeno odgovorna osoba organizacijske jedinice u kojoj se treba provesti alkotestiranje prema odgovornoj osobi druge organizacijske jedinice ili direktno prema osposobljenoj osobi.

Osposobljena osoba druge organizacijske jedinice je obvezna postupiti po zahtjevu iz prethodnog stavka.

Članak 5.

Za alkotestiranje kod Poslodavca koriste se aparati (alkometri).

Poslodavac posjeduje dva alkometra.

Podaci o serijskom, tvorničkom broju i drugim karakteristikama, kao i podaci o redovitom ispitivanju (baždarenju) istih, nalaze se kod poslodavca, koja je ujedno dužna voditi i brigu o ispravnosti alkometra.

Članak 6.

Smatra se da je radnik pod utjecajem alkohola, ako mu je prisutnost alkohola u organizmu veća od 0,00 g/kg, odnosno 0,00 promila.

Rezultate testiranja na opojne i psihotropne tvari zdravstvena ustanova dostavlja Poslodavcu, koji će ih proslijediti radniku i rukovoditelju one organizacijske jedinice u kojoj je radnik zaposlen.

Ako radnik odbije pristupiti alkotestu ili testiranju na opojne droge i psihotropne tvari, uzima se da je pod utjecajem alkohola ili navedenih sredstava ovisnosti.

Osoba ovlaštena za provođenje alkotesta, dužna je o postupku alkotestiranja ispuniti obrazac zapisnika, koji čini sastavni dio ovog Pravilnika.

Članak 7.

Testiranju na opojne droge i psihotropne tvari mogu se podvrgnuti svi radnici za koje postoji sumnja da su pod utjecajem navedenih sredstava ovisnosti.

Testiranje se može zatražiti u tijeku radnog vremena, svakog radnog dana i u bilo kojoj radnoj

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: