Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Mora li stručnjak za zaštitu na radu imati andragoška znanja za osposobljavanje radnika?

4.11.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

2019.10.2.2 Mora li stručnjak za zaštitu na radu imati andragoška znanja za osposobljavanje radnika?

Darko Palačić, dr.sc

Mora li stručnjak za zaštitu na radu koji je Ugovorom o radu zaposlen kod Poslodavca imati osnovna andragoška znanja za osposobljavanje radnika unutar firme?

Sukladno odredbama Zakona o zaštiti na radu (N.N.br. 71/14, 118/14, 154/14, 94/18, 96/18) stručnjak zaštite na radu je radnik kojeg je poslodavac odredio za obavljanje poslova zaštite na radu i koji ispunjava propisane uvjete za obavljanje tih poslova.

Poslodavac je odgovoran za organiziranje i provođenje zaštite na radu, neovisno o tome je li u tu svrhu zaposlio jednog ili više stručnjaka zaštite na radu ili je obavljanje poslova zaštite na radu ugovorio s osobom ovlaštenom za obavljanje tih poslova.

Prema članku 30. navedenog Zakona poslodavci mogu osposobljavanje za rad na siguran način izvoditi sami (provodi ga stručnjak zaštite na radu zaposlen kod poslodavca) ili povjeriti osobi ovlaštenoj za obavljanje tih poslova. Osoba ovlaštena za obavljanje tih poslova je pravna osoba (tvrtka) ili fizička osoba (obrt) koja posjeduje ovlaštenje za obavljanje osposobljavanja za zaštitu na radu (osposobljavanje radnika za rad na

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: